Precision Vascular Robotics FROM Corindus, A Siemens Helthineers Company

Precision Vascular Robotics FROM Corindus, A Siemens Healthineers Company

Visio

Mahdollisuudet merkittävään kansantaloudelliseen hyötyyn

Corindus-robotin käyttö Suomessa aloitettiin pallolaajennuksista, mutta laitetta kehitetään käytettäväksi myös aivoverenkiertohäiriöiden invasiivisiin eli pään sisään tehtäviin toimenpiteisiin. Maailmalla robottia kehitetään käytettäväksi etänä muun muassa aivovaltimon tukosten mekaanisessa poistossa, trombektomiassa.

 

Suomessa sydänpotilaita hoidetaan 23 sairaalayksikössä, mutta vain viidessä yliopistollisessa sairaalassa hoidetaan aivoverenkiertohäiriöistä kärsiviä potilaita. Tulevaisuuden visiossa keskussairaalat voisivat yhteistyössä yliopistosairaaloiden kanssa hoitaa potilaat robottiavusteisesti etänä.

– Aivoverenkiertohäiriöiden hoidossa aika on kriittinen tekijä. Mitä nopeammin potilas saadaan hoitoon, sitä paremmat ovat toipumisennusteet. Jos pystytään estämään halvaantuminen ja jos potilas toipuu täysin omatoimiseksi, se on yhteiskunnallekin iso säästö, arvioi OYSin neurointerventioradiologian apulaisylilääkäri Matti Isokangas. 


EPS Vascular Finlandin toimitusjohtaja Pasi Loukiainen uskoo, että etähoito on tulevaisuutta, ja Corindus-robotti antaa siihen hyviä mahdollisuuksia.


– Tulevaisuudessa etätoimenpiteiden ansiosta hoitoon pääsy nopeutuu koko Suomen alueella. Silloin puhutaan merkittävästä alueellisesta hoitotasa-arvosta sekä yhteiskunnallisista hyödyistä ja säästöistä.Ota yhteyttä

* Pakolliset tiedot. Hyväksymällä annat suostumuksesi säilyttää yhteystietosi. Suostumuksen voit peruuttaa milloin tahansa. Lue lisää tietosuojakäytännöistämme.

Quality and Environmental policies. Privacy policy.

EPS Robotics – A part of EPS Vascular. CorePath is a registered trademark of Corindus, A Siemens Healthineers Company.
© Copyright EPS Vascular AB. All Rights Reserved. Website: Publiciteta&Co